donderdag 16 augustus 2012

Een harde strijd - Heather Graham CL 26


De engelachtige schoonheid van Callie Michaelson met haar donkerrode haar en zilvergrijze ogen wekte de begeerte van de kolonel van de Confederatie, evenals haar moed en kracht zijn ziel raakten. Onoverwinnelijk op het slagveld liet Daniel Cameron zich betoveren door een vrouw die hem alleen maar hoefde te liefkozen om hem de verschrikkingen van de oorlog te laten vergeten... en hem ertoe bracht de omringende vijand te negeren om een verboden nacht in haar armen door te brengen.
Hij was bereid te sterven voor een zaak die Callie verafschuwde, maar die felblauwe ogen in dat door de oorlog getekende gezicht deden haar weerstand verdwijnen als sneeuw voor de zon. Temidden van de afschuwelijke burgeroorlog, die om het voortbestaan van haar geliefde Unie werd gevoerd, moest Callie als verliefde vrouw een verschrikkelijke keus maken.

Een eed van trouw - Rexanne Becnel CL 19


Met haar fonkelende, goudgroene ogen en glanzende, donkerrode haar kon de mooie, engelachtige Lady Rosalynde van Stanwood een man tot roekeloze daden brengen. En niemand was zo roekeloos, brutaal en gevaarlijk verleidelijk als de ter dood veroordeelde misdadiger die Blacksword werd genoemd. Om veilig door hem naar haar voorvaderlijk kasteel begeleid te worden, kon Rosalynde niets anders doen dan met deze bruut trouwen. Het kwam niet bij haar op dat dit schijnhuwelijk weleens onbetamelijke verlangens bij haar zou kunnen wekken.
Het lot van zijn adellijke naam rustte op zijn brede schouders. Dodelijke wraakgevoelens beheersten zijn ziel. Als eigenaar van het begeerlijke zwarte zwaard zwoer Sir Aric van Wycliffe wraak te nemen op de man die hem had willen laten doden. Totdat zijn gedachten in beslag werden genomen door het betoverende meisje dat hem van de galg had gered. Na door middel van een oud gebruik met elkaar in de echt verbonden te zijn, eiste de onbeschaamde ridder de volledige overgave van zijn zoete Rose.
Maar terwijl wraak- en eergevoel in zijn hart om voorrang streden, viel hij voor de allerverleidelijkste veroveraar: een vurige, onweerstaanbare liefde.

Er komt een vrouw bij de dokter - Kluun

Komt een vrouw bij de dokterNiemand minder dan Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver zullen de hoofdrollen spelen in de langverwachte verfilming van Komt een vrouw bij de dokter. Reinout Oerlemans, de internationaal succesvolle tvproducent, raakte zo in de ban van deze succesroman dat hij zelf de regie van de film op zich neemt. Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van Stijn, de hippe Amsterdamse vader van een gezin dat alles heeft: zijn vrouw Carmen en hij hebben ieder een eigen bedrijf, zijn de trotse ouders van de eenjarige Luna en hebben aan geld en vrienden geen gebrek. Het onbezorgde leven van Stijn wordt wreed verstoord als bij Carmen borstkanker wordt geconstateerd.

En de minnaar is - Jill Mansell

En de minnaar is? (digitaal boek)Lottie Carlyle is gelukkig gescheiden van Mario, een onverbeterlijke flirt en de vader van haar twee - eigenwijze - kinderen. Ze is dol op haar werk op het landgoed Hestacombe. Totdat het landgoed wordt verkocht aan Tyler Klein, een jonge Amerikaanse zakenman.
Hij is heel aantrekkelijk, maar snapt gewoon niets van kinderen. Bovendien heeft Lottie een relatie met de blonde Seb, en ze is best gelukkig. Als Liana, de look-a-like van Kate Moss uit de VS overkomt, lijkt Lotties kans op Tyler voorgoed verkeken.

Een heel leuk boek. Het verhaal van Cressida vind ik het leukst.

Eenmaal, andermaal verliefd - Jill Mansell

Eenmaal andermaal verliefd (digitaal boek)Tilly Cole is net weer single en verruilt in een opwelling het bruisende Londen voor een klein stadje. Ze maakt een nieuwe start en gaat werken voor Max en zijn dertienjarige dochter Lou. Al snel blijkt ze zich te bevinden in een broeinest van roddels, intriges en rivaliteit rondom de aantrekkelijkste man van de stad: Jack Lucas. Maar Tilly heeft geen zin om mee te doen aan de 'Jackrace'. Bovendien heeft Jack de reputatie een echte versierder te zijn. Is ze nu gewoon een verstandige meid of laat ze de liefde van haar leven lopen?

Weer een topper van Jill Mansell. Ik vond de aantrekkingskracht tussen Tilly en Jack echt leuk. Ik zag het helemaal voor me. Super heerlijk boek. Cijfer 8 / juni 2009

Eendagsvlinder - Lisa Jewell

EendagsvlinderAna Wils droomt al jaren over haar oudere halfzus, Bee. Bee had in '85 een nummer één hit in Engeland en was voor Ana een groot voorbeeld. Na een vreselijke ruzie met hun moeder verdween Bee voorgoed uit hun leven. Nu, vijftien jaar na haar tophit, wordt ze dood gevonden in haar flat in Londen.
Als Ana naar Londen wordt gestuurd om de spullen van Bee te halen neemt ze een besluit: ze wil erachter komen wat er echt is gebeurd, wat voor leven haar zus nu eigenlijk heeft geleid. En ze ontdekt dat Bee een heel ander leven had dan iemand kon vermoeden.

Een vrouw hoort niet te werken - Kavita Daswani

Vrouw hoort niet te werkenPriya groeit op in Delhi, als de jongste van vier dochters. Toch is zij de eerste die uitgehuwelijk wordt, omdat het haar vader maar niet lukt om haar oudere zussen aan de man te brengen. Met haar kersverse echtgenoot verhuist Priya naar Los Angeles, waar ze bij haar schoonfamilie intrekt. Hoewel geen enkele vrouw in haar familie ooit heeft gewerkt, neemt Priya een beslissing: als een echte Amerikaanse vrouw zal zij een baan gaan zoeken.
Ze kan aan de slag als receptioniste bij een glossy filmblad, waar ze opvalt door haar bescheidenheid en charme. De filmsterren zijn dol op haar, en als snel heeft ze zich opgewerkt tot sterverslaggever van het magazine.
Er is maar één probleem. Haar schoonfamilie zal haar echte carriere nooit toestaan. Zeker niet als dat betekent dat Priya westerse kleren moet dragen en mannelijke filmsterren interviewt in hun hotelkamers. Zo begint haar dubbelleven: thuis speelt ze de gehoorzame Indiase echtgenote, die schoonmaakt en kookt voor haar man en zijn familie. Maar overdag heeft ze een glanzende carriere, verdient ze geld als water en luncht ze met de sterren...

Leuk boek. Ook zeer herkenbaar voor de hindoestaanse cultuur. Ik heb genoten van dit boeken. Cijfer 8

Een vent die blijft - Jane Green

Een Vent Die BlijftTasha is bijna dertig, een succesvolle televisieproducer, en meer dan aantrekkelijk. Maar als ze zichzelf voor de spiegel diep in de ogen kijkt, weet ze precies wat er ontbreekt. Een vent. Een vent die blijft.

Tasha realiseert zich dat alle vrienden om haar heen gaan trouwen en settelen. Ineens bekruipt haar de angst eenzaam en vooral single achter te blijven. Kan ze enerzijds niet genoeg krijgen van het steeds weer spannende spel van versieren en versierd worden, in haar hart verlangt ze naar een vent voor altijd. Zo eentje voor een lange herfst-wandeling, zo eentje die het goed doet bij een knetterend haardvuur en je met een hartveroverende blik aankijkt. Zo eentje die echt om je geeft en vooral... om je blijft geven.

Uit de eindeloze gesprekken met haar vriendinnen wordt Tasha veel duidelijk: het wordt hoog tijd dat ze eens keuzes maakt. Tussen een meeslepend leven vol gepassioneerde seks en de ware liefde. Maar hoe ziet die ware liefde er eigenlijk uit en waar vind je hem?

Vond het niet zo'n leuk boek. Viel me enorm tegen van Jane Green. Cijfer 5-

Een bruid van thuis - Ayse

Een bruid van thuisHet Turkse meisje Ayse is net veertien geworden als ze wordt uitgehuwelijkt aan haar neef Mustapha en naar zijn familie in Duitsland wordt gestuurd. Nog voordat ze getrouwd zijn, wordt Ayse al door Mustapha mishandeld en ook tijdens haar huwelijk wordt ze regelmatig het slachtoffer van fysiek en seksueel geweld. Van haar schoonfamilie hoeft ze geen enkele steun te verwachten. Al het geld dat ze verdient met hard werken in een fabriek wordt rechtstreeks overgemaakt naar de rekening van haar schoonmoeder.
Op haar vijftiende bevalt Ayse van haar eerste zoon; twee weken na de bevalling staat ze alweer achter de lopende band, draait ze op voor het hele huishouden en doet ze 's avonds ook nog thuiswerk om bij te verdienen. Mustapha zelf werkt nauwelijks. Nog vier kinderen volgen. Al die tijd spreekt Ayse slechts gebroken Duits en leeft ze volledig in isolatie. De wereld buiten de eenkamerwoning van haar schoonouders in een voorstadje van München, is haar vrijwel onbekend.
Als Mustapha haar op een dag zo erg mishandelt dat ze naar het ziekenhuis moet, is voor Ayse de maat vol. Ze besluit te vluchten en vindt onderdak in een opvanghuis voor vrouwen. Daar neemt ze een moedig besluit dat haar leven zal veranderen: ze vraagt echtscheiding aan. Mustapha reageert daarop door haar twee jongste kinderen te ontvoeren en mee te nemen naar Turkije. En dan volgt voor Ayse de lange strijd om haar kinderen terug te krijgen.

Indrukwekkend boek! Ik heb voor het eerst een verhaal gelezen over turken..  best een triest leven van Ayse, heel zwaar, ook het feit dat ze eerste jaren van haar kinderen heeft moeten missen. Ongelofelijk wat een onrecht haar is aangedaan. Ik hoop dat ze nu rust heeft gevonden in haar leven. mei 2009

Eclips - Stephenie Meyer

EclipsSeattle wordt geplaagd door een serie mysterieuze moorden. Vampier Victoria zint nog steeds op wraak. Ze lijkt niet te stoppen. Bella is in groot gevaar. Daarnaast kampt Bella met een levensgroot dilemma. Ze moet kiezen tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob. Door deze beslissing dreigt de eeuwenlange strijd tussen vampiers en weerwolven weer op te laaien. Na haar eindexamen staat ze voor nóg een keuze, de belangrijkste in haar leven: die voor het leven, of voor de dood. Seattle wordt geplaagd door een serie mysterieuze moorden. Vampier Victoria zint nog steeds op wraak. Ze lijkt niet te stoppen. Bella is in groot gevaar. Daarnaast kampt Bella met een levensgroot dilemma. Ze moet kiezen tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob. Door deze beslissing dreigt de eeuwenlange strijd tussen vampiers en weerwolven weer op te laaien. Na haar eindexamen staat ze voor nóg een keuze, de belangrijkste in haar leven: die voor het leven, of voor de dood.

Deel 3 van van de Twilightserie * zucht * echt een heel mooi boek, ik kan niet wachten tot dit boek wordt verfilmd. Ik vind dit boek mooier dan nieuwe maan, dat komt omdat Edward weer terug is en de liefde nog steeds immens is tussen Bella en hem. Jacob speelt ook een hele mooie rol in dit boek, ondanks vele ruzies blijft de vriendschap hecht tussen Bella en hem. In dit boek wordt duidelijk hoe het verdrag tot stand is gekomen tussen de vampieren en weerwolven. Ik wil nog zoveel meer vertellen over dit boek, maar dan verklap ik teveel… Dit boek is echt een aanrader en ik kan niet wachten tot deel 4 uitkomt. Morgenrood wordt in het voorjaar van 2010 verwacht. Geduld geduld geduld… blijf ik tegen mezelf zeggen.. Cijfer 9+ / september 2009

Echte vrienden - Robyn Sisman

Echte VriendenJack en Freya zijn al tien jaar lang echte vrienden. Ze zijn nu allebei dertig-en-een-beetje en kennen elkaar heel goed. Véél te goed eigenlijk. En natuurlijk hebben ze ook wel eens flinke ruzie....

Freya vindt Jacks smaak voor tienerstudentes van de Bubblegum-planeet namelijk een beetje zielig. En Jack heeft wat moeite met Freya's absolute minachting voor menselijke zwakheden - vooral als het Jack betreft.

En dus lopen de spanningen tussen de 'echte vrienden' hoog op als Freya wordt gedumpt door haar vriend en tijdelijk bij Jack intrekt. Er dreigt zelfs ontploffingsgevaar als Jack voorstelt om voor Freya's partner door te gaan op het huwelijk van haar stiefzusje. Waarom kunnen ze nou ineens niet meer normaal met elkaar om gaan? Waarom kunnen ze niet gewoon echte vrienden blijven?

Superleuk boek! Hilarisch, grappig en romantisch. Heb heel vaak moeten lachen. Cijfer 8

Echte mannen eten geen kaas - Maria Mosterd

Echte mannen eten geen kaasTot haar eerste dag op de middelbare school is Maria een heel gewoon meisje van twaalf. Ze woont met haar moeder en haar zus in een stad in het oosten van Nederland,en wil wel wat meer spanning in haar leven. Of stoer zijn, zoals dat groepje jongens dat rondhangt op het parkeerterrein van de school. Hoe zou het zijn als een van die jongens haar vriendje was? Maria's fantasie lijkt werkelijkheid te worden: een van hen, Manou, spreekt haar aan. Wat ze niet weet, is dat Manou een loverboy is.

Wat een indrukwekkend boek! Dat zulke dingen gebeuren in dit land, in deze tijd.. ongelofelijk!! Ik ben Maria heel dankbaar, dat ze ons een kijkje heeft gegeven in deze ‘wereldje’. Ik vind het een enge ‘wereldje’ en ik hoop van harte dat Maria nu haar rust heeft gevonden en verder kan gaan met haar leven. februari 2009

Echo van de eenzaamheid - Judith McNaught

Echo van de eenzaamheid - ParadiseZij is achttien - Meredith Bancroft; de eigenzinnige dochter van een rijke warenhuisdirecteur. Hij is zesentwintig - Matt Farrell; energiek en ambitieus, maar opgegroeid in armoede.
Ze ontmoeten elkaar tijdens een feest, waar de elite van de stad Chicago zich heeft verzameld. Matt, arbeider in een staalfabriek, is hier voor de grap uitgenodigd. De trotse, sterke Matt voelt zich niet in het minst geïntimideerd door deze chique omgeving en Meredith vindt hem daarom onweerstaanbaar. Na het feest kan Matt de prachtige jonge erfgename evenmin uit zijn gedachten bannen. Zo begint een tijd van betovering voor dit wanhopig verliefde jonge paar. Tot Merediths woedende vader een gemeen plan bedenkt. Door een reeks schandelijke leugens slaagt hij erin zijn enige dochter definitief te scheiden van haar ongeschikte minnaar. Bitter en gedesillusioneerd gaan Meredith en Matt vervolgens ieder hun eigen, eenzame weg. Een aantal jaren later heeft Meredith haar rechtmatige plaats in het familiebedrijf opgeëist en is ze keurig verloofd met een respectabele bankier. Ook Matt is inmiddels hoog opgeklommen op de maatschappelijke ladder. Als rijk zakenman keert hij terug naar Chicago, vastbesloten om die arrogante Bancroft en zijn verwende dochter een lesje te leren. Maar Meredith geeft zich niet zo snel gewonnen. Zij heeft ook nog heel wat uit te vechten met Matt, die haar liefde zo wreed heeft verraden - denkt ze. En heel Chicago wacht in ademloze spanning op de uitslag van dit vurige duel der harten. Vonken spatten. Bitterzoete, schrijnende herinneringen komen weer boven. Dan wordt de Bancroft-winkelketen met overname bedreigd en Meredith zoekt noodgedwongen hulp bij Matt. Die heeft echter een onaangename verrassing in petto en komt met een schaamteloos maar zeer opwindend voorstel.

Dulari - Usha Mare

Wegdromen in Bollywoodfilms, roti’s van je oma eten, in de Palmentuin smelten in de armen van je geliefde, in een vliegtuig de man van je dromen ontmoeten, migreren van Suriname naar Nederland en omgekeerd, beslissen of je wel of geen buitenvrouw wilt zijn. En: hoe leer je over jezelf denken als je Manthorni – zij die mijn hart heeft gebroken – heet?
Zes vrouwen staan aan de vooravond van een kentering in hun bestaan of kijken terug naar een belangrijke periode uit hun verleden. De relaties en levens van deze moeders, dochters, tantes en grootmoeders worden gedomineerd door onmogelijke liefdes, agressie, vernedering, de cultuur van het zwijgen en beklemmende normen en waarden die met hun meereisden van India via Suriname naar Nederland.
In Dulari – De weg van mijn naam kruipt Usha Marhé in de geest van deze vrouwen: ze kent hun passie, twijfels en verlangens die ze nodig hebben om voorgoed afscheid te nemen van datgene dat hun liefde geeft maar ook benauwt. De auteur laat de lezer op spannende en meeslepende wijze voelen en beleven dat ook gewone vrouwen manieren vinden om hun eigen stem te horen en te volgen.

Duizend schitterende zonnen - Khaled Hosseini

Duizend schitterende zonnen (digitaal boek)De ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul. Jaren later moet zij de beeldschone en slimme Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered. Rasheed neemt Laila in huis in de hoop dat zij hem de zoon zal schenken die Mariam hem niet kan geven. In eerste instantie overheersen tussen de twee vrouwen gevoelens van achterdocht en jaloezie, maar door de tirannieke houding van Rasheed ontstaat er langzamerhand een innige vriendschap. Samen zetten Mariam en Laila alles op alles om te overleven in de eindeloze oorlog van Afghanistan, die voor hen ook binnenshuis woedt.

De wraak van Betty Fairchild - Robert Specht

De wraak van Betty Fairchild
Betty Fairchild is mooi, rijk en de droom van alle jongens in Greenview, South Carolina. Tot ze op een dag in 1967 op beestachtige wijze wordt vermoord. Twee mannen zijn betrokken bij de zaak: de een intelligent, ambitieus, zwart en de minnaar van Betty, de ander arrogant, gemeen, blank en Betty's ex-vriend.
De bewoners van Greenview hebben hun oordeel al klaar en het wankel evenwicht tussen blank en zwart lijkt ruw verstoord te worden. Maar de moord wordt nooit officieel opgelost en met het verstrijken van de tijd vergeet men de gruwelijke gebeurtenis. Drew Summers, geboren twee maanden na Betty's dood, heeft een veelbelovende carrière in New York, een aantrekkelijke verloofde en een prettig leven. Maar op een nacht heeft ze een vreselijke droom, waaruit zew doodsbang wakker wordt - schreeuwend met een zuidelijk accent. Dit is het begin van een reeks angstaanjagende gebeurtenissen. Drew wordt als door een magneet naar Greenview getrokken, waar de bewoners haar verbijsterd aanstaren: Drew lijkt als twee druppels water op Betty Fairchild. En niet alleen ziet ze er hetzelfde uit, ze weet ook alle bijnamen en geheimen die jarenlang bewaard zijn gebleven... Drews onthullingen brengen een golf van opwinding teweeg in Greenview. En niet alleen bij de man die Betty Fairchild bijna vierentwintig jaar geleden heeft vermoord.

Dit boek was één van mijn eerste thrillers die ik ooit heb gelezen. Ik kan het verhaal niet meer zo goed herinneren, maar wat ik wel weet ik dat ik het vanaf het begin tot het eind zeer spannend vond.

De vliegeraar - Khaled Hosseini

De vliegeraar (digitaal boek)Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Als blijk van hun verbondenheid kerft Amir hun namen in een granaatappelboom: 'Amir en Hassan, de sultans van Kabul'. Maar sultans zijn ze alleen in hun fantasie, want Amir hoort tot de bevoorrechte bevolkingsgroep en Hassan en zijn vader zijn arme Hazaren, in dienst van Amirs vader.
Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. 'Voor jou doe ik alles!' roept Hassan hem toe voordat hij wegrent om de vallende vlieger uit de lucht op te vangen. Die grenzeloze loyaliteit is niet wederzijds. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel.
Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan, dat inmiddels door de Taliban is bezet. Daar wordt Amir geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om zijn oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem tegen wil en dank mee in een huiveringwekkend avontuur.

De rijstmoeder - Rani Manicka

De RijstmoederIk, Lakshmi, werd geboren in het jaar 1916 in Ceylon, toen daar nog geesten rondwaarden. Ik was volmaakt gelukkig tot mijn veertiende, toen ik werd uitgehuwelijkt en mee moest naar Maleisië, vele duizenden kilometers verwijderd van huis. Binnen vijf jaar kreeg ik zes kinderen. Met furieuze energie probeerde ik ons gezin in stand te houden. ot de Japanners in februari 1942 onze kampong in de buurt van Kuantan bezetten en mijn allerliefste dochter Mohini op onbeschrijflijk barbaarse wijze de dood injoegen. Daarna is mijn leven opnieuw voorgoed veranderd.

De doornappel - Linda Holeman

De DoornappelLiverpool, 1823; na de dood van haar moeder is de elfjarige Linnet overgeleverd aan de grillen van haar stiefvader. Na de eerste keer, waarbij hij zelf toekijkt, dwingt hij haar dagelijks tot prostitutie, na afloop van haar lange werkdag in de boekbinderij.
Op een avond wordt ze mishandeld door een perverse klant die haar prachtige blonde haar afknipt en haar zwaar verwondt aan haar linkerborst. Ze balanceert op het randje van de dood en besluit daarna haar stiefvader voorgoed te verlaten.
Ze huurt een kamer bij een hoerenmadam en terwijl ze het eeuwenoude beroep uitoefent, spaart ze voor de overtocht naar Amerika, waar ze met haar ongeboren kind een nieuw leven hoopt te beginnen. Maar ze wordt beroofd en haar kind wordt dood geboren.
Dan is er eindelijk iemand die zich over haar ontfermt, en na een periode van relatieve rust krijgt ze de kans om haar geluk in India te beproeven, een kans die ze met beide handen aangrijpt.
In Calcutta leert ze als respectabele jonge vrouw de luxe van het koloniale leven kennen en terwijl ze betoverd raakt door de kleuren en geuren van India, wordt ze toch door haar oude leven ingehaald en ziet ze zich gedwongen een ingrijpend besluit te nemen...

De dochters van Eve - Eileen Goudge

Op het moment dat Dolly de brief in de brievenbus laat glijden, weet ze dat ze een onvergeeflijke vergissing heeft begaan. Ze heeft Eve, haar eigen zus, verraden - uit bittere wraak en blinde jaloezie.
Het loopt tragisch af met Eve en Dolly vertrekt met een slecht geweten naar New York. Daar ontmoet ze na enige tijd Eve's dochters, Annie en Laurel, die na de dood van hun moeder van huis zijn weggelopen. Dolly neemt de beide vrouwen uit schuldgevoel onder haar hoede en langzaam krijgen Annie en Laurel weer enig vertrouwen in de toekomst. Annie is sterk en ambitieus. Zij leert het vak van 'chocolatier' en werkt zich op tot een van de meest succesvolle vrouwen in haar beroep. De gevoelige en kwetsbare Laurel ontplooit haar artistieke talenten als illustratice van kinderboeken. Laurel houdt zielsveel van Annie, maar het zal jaren kosten om zich uit haar zusters schaduw te bevrijden. Dan stelt Dolly haar beide nichtjes voor aan Joe Daugherty, de knappe ondernemende eigenaar van een restaurant. Eerst is Joe als een grote broer voor Annie en Laurel, maar spoedig wordt hij veel en veel meer... Hij houdt van de een, maar zal trouwen met de ander. Dolly moet machteloos toezien hoe haar rivaliteit met haar zus Eve wordt weerspiegeld in de volgende generatie zussen. Begint de geschiedenis zich te herhalen?

Dertigers - Lisa Jewell

DertigersNadine Kite heeft al vijftien jaar een beste vriend. Iemand die er altijd voor haar is, bij wie ze uit mag huilen, op de bank stomme tv-series mag kijken, en die haar altijd gegarandeerd weer opbeurt. Die beste vriend is ze één keer bijna kwijtgeraakt, toen hij wat had met Delilah Lillie, het mooiste meisje van de school. Maar dat is al weer meer dan twaalf jaar geleden.
Dig Ryan heet die beste vriend van Nadine. En Dig loopt na twaalf jaar zijn eerste liefde weer tegen het lijf. Ze is nog mooier dan hij zich herinnert, aardiger dan hij had verwacht, duidelijk ongelukkig getrouwd, en als hij haar mee uitvraagt, zegt ze ook nog 'ja'. Delilah Lillie is terug. En Nadine?

Kan me weinig herinneren... sorry

De weddenschap - Jennifer Crusie

De WeddenschapMinerva Dobbs blijft hopen die ene partner te vinden die wel lief en aardig is, vooral voor haar. Haar laatste ex heeft haar vlak voor het huwelijk van haar zus in de steek gelaten. Nu zit Min in haar eentje in een yuppiebar en zint op wraak. Dan valt haar blik op een geweldig aantrekkelijke man. Calvin Morrissey heeft zojuist een heftige weddenschap afgesloten met zijn vrienden. Hij moet zijn charmes op Minerva botvieren en haar binnen één maand in bed zien te krijgen. Maar zij heeft alles gehoord en besluit het spel mee te spelen. Zo hoeft Minerva niet alleen naar de trouwerij en kan ze voor de verandering hèm eens dumpen: vlak voordat de maand om is natuurlijk.

Ik vind dit echt een leuk boek, voor het einde is hilarisch. Minerva heeft net als Bridget Jones niet het perfecte lichaam, en dan komt Calvin. Een goed uitziende man met een weddenschap! En Minerva besluit mee te spelen. Ik kon het boek maar niet wegleggen, en had het met 2 dagen uit. Ik heb echt genoten en veel gelachen. Een dikke 9.

De tovenaar op het witte paard - Shanna Swendson

De Tovenaar Op Het Witte PaardKatie Chandler is een doodgewoon meisje met een doodgewoon leven. Ze woont samen met twee vriendinnen in een appartement in New York, heeft een vreselijke baan en een afschuwelijke baas, en met de liefde wil het ook al niet echt lukken.
Katie is ervan overtuigd dat alle rare dingen die ze om zich heen ziet gebeuren nou eenmaal horen bij een leven in New York. Stenen beelden die haar een knipoog geven, elfen in de metro... ze kijkt nergens meer van op. Maar dan krijgt ze een baan aangeboden bij het bedrijf Betoverd BV., en komt ze erachter dat ze helemaal niet zo gewoontjes is als ze altijd heeft gedacht. Sterker nog: ze heeft een heel bijzondere eigenschap, die haar tot het geheime wapen van Betoverd BV. maakt.
Terwijl het Katies carriere voor de wind gaat, verloopt haar persoonlijke leven moeizaam. Ze heeft een baan die ze verborgen moet houden voor haar vrienden en familie, en ze wordt lastiggevallen door magiërs die zich met haar liefdesleven bemoeien. Maar bovenal is ze te verlegen om de tovenaar van haar dromen aan te spreken: Owen, de knappe, maar verlegen magiër, over wie wordt gefluisterd dat hij de grootste tovenaar is sinds Merlijn.

Apart verhaal. Het is wel leuk om iets anders te lezen. Het bevat veel fanta, maar voor mij is het niet herhaalbaar. De vervolgdelen zal ik niet lezen. Cijfer 6.5

De lotgevallen van een mooie mama - Polly Williams

De Lotgevallen Van Een Mooie MamaDe vriendschap met Alice is een ommekeer in het leven van Amy. Alice is een jonge moeder, net als Amy, maar zij is rijk en ze heeft geen man thuis. Haar zorgeloze leven is één en al glamour: feesten in exclusieve clubs, veel therapeutische shopsessies en ze wordt omringd door lekkere mannen. Amy zegt haar donkere wallen en joggingbroek voorgoed vaarwel en met de vaardige hulp van Alice gaat ze op weg naar de nieuwe Amy: Mooi en Vrouw!

Op zich een leuk verhaal, maar ik had er meer van verwacht.

De hufter op het witte paard - Ildilko von Kurthy

Hufter op het witte paardCora Hübsch is 33. Oud genoeg om te weten dat je zelf nooit een man moet bellen nadat je voor het eerst seks met hem hebt gehad. Daarom doet ze wat een vrouw altijd en een man nooit zal doen: wachten. Urenlang wachten tot hij belt.
En tijdens het wachten begint Cora te twijfelen. De telefoon zwijgt. Tijd genoeg om een wasje te draaien, een driegangenmenu te koken en weer weg te gooien, en een romannetje lezen. Cora piekert over de verstoorde relatie met haar voeten en haar borsten, over het leven en de liefde, maar vooral over het verschijnsel man.

Dit is echt een superleuk boek, hilarisch! Het is een boek dat snel uit is. Je leest het in een treinvaart. Het verhaal speelt zich af in 1 dag en jee wat er kan veel gebeuren in 1 dag. Een dikke 9

De grote liefde - Sarah Dunn

De grote liefdeTijdens een dineetje loopt Alisons vriend Tom de deur uit om een pot mosterd te kopen. Even later belt hij op om te zeggen dat hij niet meer thuiskomt. Hij heeft haar verlaten voor zijn mooie ex. Alison vreesde al langer dat Toms uiterlijk haar zou opbreken: een knappe vriend is net zoiets als een witte bank het is vragen om problemen.Maar als Tom haar Grote Liefde niet is, wie dan wel? Alison proeft van de vrijheid, koopt bergschoenen en kanten ondergoed en begeeft zich op de Liefdesmarkt. Ze leert alle gezichten van de liefde kennen - die ze vervolgens uitgebreid met haar vriendinnen evalueert - en ploetert zich door een berg tegenstrijdige opvattingen over trouw, ontrouw en De Ware.

Het is op zich wel een mooi verhaal. Het heeft een vrij serieuze ondertoon hoe ze haar leven na het breken van haar relatie weer oppakt. Het is niet het boek waar ik persoonlijk van hou. Cijfer 7.5

De boot gemist - Jill Mansell

De boot gemistPoppy Dunbar ontmoet op haar vrijgezellenavond de man van haar dromen, maar heeft ze daarom ook De Boot Gemist...

Als Poppy Dunbar op haar vrijgezellenavond de knappe Tom ontmoet, weet ze dat ze maar beter niet met Rob kan trouwen. Bij Tom heeft ze namelijk het gevoel dat ze hem al haar hele leven kent, ook al heeft ze hem pas één keer ontmoet.

Poppy besluit een nieuw leven te gaan leiden in Londen, waar ze intrekt bij de aantrekkelijke kunstenaar Caspar French.
Maar hoe aantrekkelijk ook, Poppy heeft geen oog voor Caspar.

Zij denkt nog steeds aan Tom en of hun ontmoeting voorbestemd was...
Poppy Dunbar ontmoet op haar vrijgezellenavond de man van haar dromen, maar heeft ze daarom ook De Boot Gemist...

Als Poppy Dunbar op haar vrijgezellenavond de knappe Tom ontmoet, weet ze dat ze maar beter niet met Rob kan trouwen. Bij Tom heeft ze namelijk het gevoel dat ze hem al haar hele leven kent, ook al heeft ze hem pas één keer ontmoet.

Poppy besluit een nieuw leven te gaan leiden in Londen, waar ze intrekt bij de aantrekkelijke kunstenaar Caspar French.
Maar hoe aantrekkelijk ook, Poppy heeft geen oog voor Caspar.

Zij denkt nog steeds aan Tom en of hun ontmoeting voorbestemd was...

Jill Mansell heeft meerdere personages in haar boek, met elka hun eigen problemen en met elkaar gerelateerd. Dat is wat haar boeken zo uniek maakt. Wederom een goed boek. Cijfer 8

De ziel van het zwaard - Ruth Langan


In een idyllisch koninkrijk in de Schotse Hooglanden hebben de drie zusjes Allegra, Kylia en Gwenellen een veilig thuis gevonden, waar hun bijzondere gaven worden gewaardeerd en gerespecteerd. Het lot dwingt hen echter één voor één tot een gevaarlijke reis.
In een laatste wanhoopspoging het leven van zijn doodzieke zoon te redden, ontvoert Lord Merrick MacAndrew de goedhartige Allegra uit haar geliefde koninkrijk. Temidden van de duistere intriges die zich op zijn kasteel afspelen, wendt zij haar gave aan om de kleine Hamish te genezen. Maar wie geneest háár van het magische effect dat de lord op haar heeft?
Deel 2 Het verraderlijke hart
Deel 3 Stem van verzoening

maandag 13 augustus 2012

De magie van de nacht - Judith McNaught

Op de kade in Londen kijkt Stephen Westmoreland, graaf van Langford, toe hoe een prachtige, roodharige jonge vrouw hem tegemoet loopt. Hij neemt aan dat zij de Amerikaanse erfgename Charise Lancaster is, die naar Engeland is gekomen om haar verloofde te ontmoeten. Maar de verwende Charise heeft zich tijdens de bootreis laten schaken door een wildvreemde. Het is dan ook haar gouvernante Sheridan Bromleigh die nu voor graaf Stephen staat. Voordat Sheridan kan bekennen dat haar pupil is weggelopen, raakt zij betrokken bij een ongeluk. En wanneer ze drie dagen later ontwaakt in graaf Stephens luxueuze Londense huis, lijdt Sheridan aan geheugenverlies. Zij vindt het dus niet zo vreemd dat iedereen haar Miss Lancaster noemt. Al snel wordt Sheridan verliefd op de charmante en duizelingwekkend knappe Engelse graaf. Verleid door de belofte van een glorieuze, onverwachte liefde, lijkt het leven opeens vol wonderlijke mogelijkheden.

Het laatste deel van de Westmoreland serie… en WAUW. Op zich hou ik niet zo van verhalen waarin iemand ‘geheugenverlies’ heeft, maar dit boek maakt het helemaal goed. Stephan is een leuke man en raakt onder de indruk van Charise (Sheridan), zij is niet zoals de dames die hij gewend is.. Sheridan is de weg helemaal kwijt en gaat mee met de gang van zaken.. Stephan heeft haar wijs gemaakt dat ze verloofd zijn en haar de kans wilt geven om toch te kijken naar andere mannen voor een huwelijk…  want hij wilt eigenlijk nooit trouwen… hij wilt op een subtiele manier van haar afkomen en biedt ook een bruidschat aan, maar zodra er andere mannen dicht bij Sherry komen, komt toch de jaloezie naar boven en besluit hij toch met haar trouwen.. En dan komt de echte Charise…. hoe het verder gaat, lees zelf maar.. het is absoluut een leuk boek… cijfer 9+ / december 2009

De hertogin - Christina Dodd


Eleanor de Lacy wordt door haar nicht Madeline, hertogin van Magnus, overgehaald van identiteit te ruilen. Door een uit de hand gelopen weddenschap is ze 'eigendom' geworden van de charmante maar harteloze Remington Knight.
Hij hoopt dat een huwelijk met een echte hertogin hem toegang tot de betere kringen in Londen zal verschaffen. Hoe moet Eleanor hem ervan overtuigen dat dit huwelijk niet door kan gaan? Vooral omdat zij Remington bijzonder aantrekkelijk vindt - ze wil hem houden. Remington had een koele, zelfvoldane aristocrate verwacht. Maar deze verrukkelijke jonge vrouw is een geweldige verrassing. Zij is precies het soort bruid waar Remington verliefd op zou kunnen worden. Ware het niet dat hij uit is op de ultieme wraak voor haar bedrog...

De sensuele heks - Hannah Howell CL 828


Schotland, 1478. Ridder Tormand Murray mag dan een rokkenjagende schavuit zijn, een gewetenloze moordenaar is hij niet. Hij kan dan ook niet verklaren waarom hij wakker wordt naast het verminkte lichaam van een voormalige minnares. Kennelijk ziet iemand hem graag aan de galg bungelen.
Om zijn onschuld te bewijzen gaat Tormand op zoek naar de wegens hekserij verbannen Morainn Ross. Zij zou naar verluidt visioenen over de ware toedracht van de moord hebben. Tormand is met stomheid geslagen als Morainn geen kromgetrokken besje blijkt te zijn, maar een beeldschone, sensuele jonge vrouw. Het duurt niet lang of Tormand krijgt zélf de nodige visioenen...

De prins en de krijgsvrouw - Jocelyn Kelley CL 602


De abdij van St. Jude is niet zomaar een abdij. Zo worden er jonge vrouwen getraind in oosterse vechttechnieken, om in roerige tijden de koninklijke familie te beschermen. Een van die vrouwen is Elspeth Braybrooke. Op verzoek van de koningin gaat zij in Wales op zoek naar een vervloekte kei. Van deze Llech-lafar, de "spreeksteen", wordt beweerd dat de koning zal sterven zodra hij erop stapt.
Als Elspeth op onnavolgbare wijze een kasteel probeert binnen te dringen, komt ze in aanraking met Tarran ap Llyr, een bastaard van koninklijke afkomst. In deze mysterieuze krijgsman herkent Elspeth een zielsverwant. Maar ze weet dat ze geen man uit Wales mag vertrouwen. En zeker geen man wiens aanraking haar al in vuur en vlam zet.

De perfecte kandidaat - Laura Lee Guhrke CL 699


Lucia is de buitenechtelijke dochter van een Italiaanse prins, die er alles aan doet om haar bestaan weg te moffelen. Lucia gaat echter heel wat minder discreet door het leven dan haar vader zou willen. Nadat zij het zoveelste schandaaltje heeft veroorzaakt, is voor hem de maat vol. Hij vraagt Ian Moore, een stijve diplomaat, om voor Lucia een echtgenoot te zoeken die haar onder de duim kan houden.
De eigenzinnige Lucia is het hier uiteraard niet mee eens en probeert Ian over te halen om haar een beslissende stem te geven bij de partnerkeuze. Ian wil op zijn beurt de lastige opdracht het liefst zo gauw mogelijk afronden, maar het duurt even voor hij de perfecte kandidaat voor Lucia heeft gevonden…

De perfecte echtgenote - Jane Goodger CL 332


De bescheiden Anne, een buitenbeentje onder de gracieuze debutantes van Newport, was de perfecte keus om de wensen van tenminste één man te vervullen. Maar Henry Owen had verre van eerbare bedoelingen - een huwelijk was voor hem slechts een wanhoopsdaad om zijn erfenis veilig te stellen. Voor korte tijd leefde Anne in een droom. Totdat ze in de steek werd gelaten en erachter kwam wat de ware motieven waren van de man van haar dromen.
In een wereld waar schoonheid allesbepalend was, bedacht de perfecte echtgenote een perfect plan om wraak te nemen: ze zette alles op alles om een verblindende schoonheid te worden en haar dwalende echtgenoot weer in haar armen te sluiten ... om daarna zijn hart te breken. Maar niets was zo simpel als het leek - en de geheimen die ooit een volmaakte liefde kapotmaakten, zouden weleens de redding van diezelfde liefde kunnen zijn.

De mysterieuze courtisane - Mary Reed McCall CL 719


Engeland, 1292. Fiona Byrne heeft een geheim verleden. Vrijwel niemand weet dat de eenvoudige naaister voorheen een beruchte courtisane is geweest. Haar anonimiteit komt echter in het geding als ene Braedan de Cantor haar weet op te sporen. Hij dreigt de voormalige Crimson Lady te ontmaskeren, als zij hem niet helpt bij de zoektocht naar zijn verdwenen zusje.
Fiona ziet zich gedwongen om Braedans eis in te willigen en terug te keren naar de bordelen van Londen. Als echter vervolgens blijkt dat Fiona's verleden totaal anders is dan vermoed, gaat Braedan haar met heel andere ogen bekijken…

De man van haar dromen - Anne Gracie CL 655


Na een affaire met een getrouwde vrouw wordt Ian, graaf van Marden, uitgedaagd tot een duel. Zijn tegenstander schiet te vroeg en mist, waarna Ian besluit in de lucht te schieten. Daarbij raakt hij per ongeluk de jonge Troy Renslow, die zwaargewond raakt. Uit schuldgevoel neemt Ian het slachtoffer én diens zus Athena in huis.
Te laat beseft Ian dat Athena geen kind meer is, maar een jonge, aantrekkelijke vrouw. Het is zéér ongepast dat zij zonder chaperonne in zijn huis verblijft. Dan staat Ian voor de taak om Athena's reputatie te redden. Dat kan maar één ding betekenen, zo lijkt het.

De laatste zeemeermin - Shana Abe CL 536


Volgens de overlevering was het eilandje Kell betoverd en werd het bewoond door een buitengewoon wezen dat verdrinkende zeelui troostte bij hun overgang naar de volgende wereld.
Prins Aedan van de Eilanden geloofde niet in die onzin - tot hij zelf op Kell ontwaakte en de sensuele sirene ontmoette die hem uit de zee had gered.
Ronan MacMhuirich, de graaf van Kell, was het doelwit van een onwaarschijnlijke moordenares: Leila, een mysterieuze vrouw uit een exotisch land.
Maar zijn onweerstaanbare belaagster verkeerde in een even groot gevaar als Ronan zelf toen ze viel voor de man die zijn eigen toverkracht bezat.

De hoogste bieder - Jo Beverly CL 455


De broer van Portia St. Claire had gegokt en verloren, zodat zij in handen viel van een stel meedogenloze schurken. Ze werd als koopwaar aangeboden op een veiling in Londens beruchtste bordeel.
Bryght Malloren had ooit ingebroken om een belastende brief te zoeken, toen hij werd aangehouden door een resolute jonge vrouw, die haar pistool op hem gericht hield. Het meisje dat later trillend en gemaskerd op het podium van de veiling stond, leek verdacht veel op haar.
Bryght wilde Portia niet aan haar lot overlaten en sloot een riskante, openbare weddenschap af. Het liep uit op een gevaarlijk spel van verleiding, waarbij heel Londen zijn adem inhield.
Een spel waar het hart de inzet was.

De gunst van het lot - Hebby Roman CL 377


Om aan een door haar vader gearrangeerd huwelijk te ontsnappen, vluchtte de Cubaanse schoonheid Angelina Ximenes y Herrera naar Key West, met het plan om daar haar eigen leven op te bouwen. Maar toen ze onverwacht met het verleden werd geconfronteerd, besefte ze dat er maar een manier was om te ontkomen aan de man die haar vader voor haar had uitgekozen: met een ander trouwen... alleen voor de vorm.
De Cubaanse revolutionair Rafael Esteva voelde zich aangetrokken tot de zelfstandige Angelina en weigerde haar met een ander te laten trouwen. En hoewel hij zijn woord had gegeven, dat hij alleen in naam haar echtgenoot zou zijn, kon hij zijn sterke verlangen om haar te bezitten niet ontkennen. Al gauw ontketenden krachten, nog sterker dan de orkaan die het paradijselijke eiland teisterde, hun wederzijdse passie... en brachten hun groeiende verlangen naar een levenslange band in gevaar.

De enige uitweg - Marscha Canham CL 609


Engeland, 1194. 'Drakendoder' Ciaran Tamberlane, eens een geëerd krijger, is door zijn landgenoten tot verrader bestempeld en ook nog eens uit de Orde der Tempeliers gezet. In ballingschap op Taniere Castle geeft Ciaran niets meer om aardse ambities en verlangens. Tótdat Amarant de Langgois in zijn leven komt, een beeldschone vrouw die op de vlucht is voor haar wrede echtgenoot.
Zolang Amarant in zijn kasteel verblijft, kan Ciaran haar beschermen. Maar de wet verplicht hem om haar uit te leveren aan haar kwelgeest. Daar lijkt geen hartstocht tegen bestand.

De beruchte bruidegom - Olivia Parker CL 883


Als de verlegen lady Charlotte Greene op een bal wordt afgewezen, wordt ze gered door Adam Faramond, de beruchte graaf van Rothbury. De dans die hij haar gunt is het begin van wat Charlotte een ‘vriendschap’ noemt. Adam is echter minder blij met deze platonische status, want hij kan zijn verlangen naar Charlotte maar met moeite beteugelen.
Hun relatie krijgt een ander karakter als Adam bij zijn grootmoeder met een verloofde op de proppen moet komen. Hij weet Charlotte mee te lokken, en dan wordt het verschil tussen vriendschap en hartstocht opeens wel érg klein...

De bedriegster - Lisa Jackson CL472


Kiera van Lawenydd kon niet geloven dat ze het had gedaan. Omdat ze bij haar zuster Elyn in de schuld stond, had ze Elyn beloofd haar plaats in te nemen op haar trouwdag. Het bedrog zou maar één nacht hoeven duren, maar de volgende ochtend was Elyn spoorloos verdwenen!
Kiera kon onmogelijk de rest van haar leven doorbrengen met de man die voor haar zuster was bestemd, een man aan wie ze nooit de diepte van haar bedrog zou durven bekennen - ook al werd het haar al snel onmogelijk om zich tegen haar verlangen naar hem te verzetten.
Lord Kelan van Penbrooke had best in de gaten dat er iets niet klopte met zijn nieuwe bruid. Maar ondanks zijn achterdocht kon hij er niets aan doen dat hij verliefd aan het worden was op de schoonheid met het donkere haar. Tot op het moment dat hij had ontdekt wat ze van plan was, zou Kelan de mysterieuze vrouw aan zijn zijde houden en zouden de roerselen van zijn hart een goed bewaard geheim blijven.

De bedriegster - Virginia Henley CL487


Elizabeth Gunning stond bekend om haar buitengewone schoonheid, maar ze was absoluut niet wie ze leek te zijn. De zogenaamde kleindochter van burggraaf Mayo was maar een gewone jonge vrouw met een ongewoon uiterlijk. En als haar autoritaire moeder het voor het zeggen had, zou Elizabeth die poppenkast volhouden - en de Londense society stormenderhand veroveren.
Door haar gouden haar en viooltjesblauwe ogen vielen alle mannen aan haar voeten, maar er was er maar een die haar hart had veroverd en dat was John Campbell, de gevaarlijk knappe hertog van Argyll. Als ze zich overgaf aan zijn smeulende blik en zijn hartstochtelijke aanwezigheid, zou ze met vuur spelen. Want alleen John kende haar diepste geheim en wist hoe hij de passie in haar kon laten ontbranden.

Dromen van zilver - Henrieke Christians

Twee verschillende eeuwen, twee verschillende mensen. Alasdair is opgegroeid met zwaarden en kastelen. Mairi met computers en vliegtuigen. Een betoverd kasteel in Schotland brengt hen echter samen in zijn tijd. Een tijd die totaal verschilt van de veilige tijd waarin Mairi is opgegroeid. Alasdair wil haar er liever ook niet hebben. Maar geen van hen kan er iets aan veranderen. Al snel blijken ze iets gemeen te hebben. Iets wat hen beiden versteld doet staan en hen dichter bij elkaar zal brengen. Volg Mairi en Alasdair in hun strijd tegen elkaar en ontdek of de liefde zal overwinnen.

De vredestichter - Chasey Porter


Hun eerste ontmoeting eindigde met bloed.
Hun tweede ontmoeting eindigde met een kus.
Niemand weet hoe hun derde ontmoeting zal eindigen...
Al 400 jaar wordt aan de grenzen van Quitane en Thelane een oorlog uitgevochten. Temidden van het strijdgewoel ontmoeten twee koppige en explosieve mensen elkaar, beiden strijdend voor de andere zijde. Zij is vastbesloten de oorlog te winnen. Hij is vastbesloten vrede te sluiten. Ze zijn beiden vastbesloten te vechten voor hun overtuiging en... tegen het verlangen naar elkaar.

De vlam van de hartstocht - Kathleen Woodiwiss

De vlam van de hartstocht - The wolf and the doveHet slot Darkenwald wordt met veel wapengekletter en bruut geweld ingenomen; de beeldschone Saksische jonkvrouw Aislinn en haar moeder worden verkracht en haar vader wordt op beestachtige wijze vermoord. Maar Aislinn is hartstochtelijk verliefd op Wulfgar, de aanvoerder van de woestelingen. Mag zij van hem houden en kan zij verder leven zonder deze man, die haar zo vernedert?

De sluier van de nacht - Susan Carroll

De sluier van de nacht - The night drifterLance St. Leger is de erfgenaam van een prachtig kasteel in Cornwall. Hij speelt zijn rol als het zwarte schaap van de familie vol overtuiging, maar kan ondanks zijn schandalige reputatie niet verhinderen dat er nu een beroep wordt gedaan op zijn verantwoordelijkheid als oudste zoon. Lance wordt geplaagd door een mysterieuze gave, waardoor hij 's nachts uit zijn lichaam kan treden. En tijdens een van die wilde nachten ontmoet hij haar...
Rosalind is een jonge weduwe met een onschuldige passie voor avontuur en romantiek. Zij verwart Lance's dolende geest met die van de tragische ridder Lancelot uit de Arthurlegende. Omdat Rosalind behoefte heeft aan troost na het verlies van haar echtgenoot, laat Lance haar in die waan. Terwijl de maan hoog aan de hemel staat, genieten Lance en Rosalind van elkaars aanwezigheid. Maar Rosalind wil meer. Zij beseft dat haar verlangens alleen vervuld kunnen worden door een man van vlees en bloed. Hoe kan zij haar galante ridder uit de koude diepten van de eeuwigheid redden?

Dit boek vond ik het mindere van St. Leger serie. Het was wel leuk, maar iets te langdradig. Ik heb er best lang over gedaan om dit boek uit te lezen. Lance is een leuke kerel en Rosalind een leuke meid, maar de ontwikkelingen rondom beide vond ik niet spatten, er waren geen leuke dialogen o.i.d. Alleen  de gave die Lance beschikt maakt het boek leuk. Cijfer 6.5 / januari 2010

De roes van de hartstoch - Ellen Tanner Masch

De roes van de hartstocht - If this be magicDe achttienjarige Townsend Grey is met haar hartvormige gezichtje, haar kokette wipneus en haar honingblonde haar een hartveroverende schoonheid. Zij voelt zich thuis in het mistige moerasland van Norfolk - tot zij oog in oog staat met Ian Moncrieff, een trotse half-Franse, half-Schotse edelman. Met zijn uitdagende, plagende woorden en zijn betoverend blauwe ogen steelt Ian Townsends hart.
Het pas getrouwde paar reist in de ban van hun eerste onvergetelijke liefdesnacht naar Frankrijk. Maar toch is er een reden voor Townsend om aan Ians oprechtheid te twijfelen. Is de man in wiens sterke armen zij zich zo veilig voelt slechts een verwende aristocraat die haar om haar bruidsschat heeft gehuwd? In de straten van Parijs raast de revolutie. Aan het decadente Franse hof spelen zich roekeloze intriges en sensuele ontmoetingen af, waardoor de temperamentvolle Townsend en de jaloerse Ian uit elkaar worden gedreven. Er is niemand op wie Townsend durft te vertrouwen. Ten einde raad besluit zij Ian te verlaten. Maar hoe kan Townsend een nieuw leven beginnen zonder Ians opwindende liefkozingen? En door haar overhaaste vlucht heeft zij hem niet eens haar lieve geheim kunnen vertellen.

De reiziger - Diana Gabaldon

De reiziger - OutlanderAls Claire Randall kort na de Tweede Wereldoorlog voor de tweede keer op huwelijksreis gaat naar Iverness, biedt het adembenemende berglandschap van de Schotse Hooglanden aanvankelijk de gewenste rust.
Tot Claire tijdens een wandeling per ongeluk een steen aanraakt die deel uitmaakt van een eeuwenoude magische kring van stenen en wordt teruggevoerd naar het verleden, naar het Schotland van de achttiende eeuw. Als sassenach, een buitenstaander en Engels bovendien, wordt ze al snel het doelwit van samenzweerders die de belangen van de verschillende clans behartigen, en zo raakt ze betrokken bij de Schotse onafhankelijkheidsstrijd. Tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens hopeloos verliefd op de aantrekkelijke clansman James Fraser van de clan MacKenzie.

De gouvernante - Karen Hawkins

De Engelse graaf van Greyley, Anthony Elliot, is ten einde raad. Van het ene moment op het andere is hij opgezadeld met vijf onhandelbare weeskinderen. En de enige die hem kan helpen is Anna Thraxton, gouvernante extraordinaire uit Londen.
Maar Anthony kan Anna niet uitstaan. Zij is veel te onbeleefd en koppig naar zijn zin. Een vrouw, zijn toekomstige bruid, zou bescheiden, gedwee en blond moeten zijn - niet zoals die irritante, roodharige verleidster. Vanaf het moment dat ze één voet over de drempel heeft gezet, voelt Anna dat er ellende in de lucht hangt. Die leuke kinderen kan ze wel temmen. Anthony is het probleem. Hij is belachelijk arrogant, knap en veel te rijk naar haar zin. Iemand zal hem moeten leren zich behoorlijk te gedragen tegen vrouwen.